ActiveSE ...
Hallottál már a LISS edzésről?
2020.
jún. 12.

Hallottál már a LISS edzésről?

A LISS edzésről írtunk nektek! ????

Sokan aerobnak is hívják, lényege, hogy hosszabb időtartamon át végezzük mint a HIIT-et, cserébe lassú, monoton és könnyen elvégezhető. Általában minimum 20 percig végezzük, de az átlagos inkább 30-40. Futópadon például 10-es emelkedőn, 5-6-os sebességen sétálhatunk, de a szabadban is megejthetünk egy tempós sétát. Ezt a kardiót végezve testünk egy egyenletes terhelést kap, így a zsírraktáraihoz nyúl a séta folyamán, azonban ahogy végeztünk vele a testünk leáll, megpihen, és vége a zsírégetésnek. 

Előnyei:

  • Lassabb, kényelmes, lehet közben filmezni vagy olvasni
  • Ízületkímélő
  • Bárki végezheti

Hátrányai:

  • Csak az aerob időtartama alatt dolgozik a szervezet
  • Sok időt kell rá áldoznod (Az életedet is elunod :D )

Ami még plusz infó - izomlázra is szuper, felgyorsul a #REGENERÁCIÓ????

Mivel olyan alacsony pulzusunk van a LISS közben, hogy a testünk tud pihenni, de a vérkeringés mégis beindul, a fontos tápanyagok pedig a véren keresztül jutnak az izmokba! ????
Ha akalmad van rá, próbáld ki bátran, MINDENKINEK ajánlott! ????????

Találkoztál már az új barátunkkal?
2020.
máj. 11.

Találkoztál már az új barátunkkal?

Hangtalanul semlegesíti a levegőben található allergén és légszennyező anyagok 99,99%-át (pollen, állati szőrök, poratka allergén, penészgomba, baktériumok, vírusok, illékony szervesanyagok)! Működése folytán a légtér ózontartalmát is 25%-kal csökkenti.


Időnk mintegy 90 %-át valahol belső térben töltjük, ahol a légszennyezés mértéke akár az utcán mért érték százszorosa is lehet. A szobánkban, belső terekben áramló levegő tele van az egészségünkre ártalmas mikroorganizmusokkal, például penészgomba spórákkal, poratkákkal, valamint számos légúti megbetegedés és allergia kiváltásáért felelős vírusokkal és baktériumokkal. Az egyedi technológiai megoldásainak köszönhetően az Airfree® természetes módon távolítja el a levegőből a légszennyezésért és a betegségek okozásáért felelős mikrobiológiai szennyeződések és kórokozók 99,99 %-át és ezáltal garantálja az egészségesebb környezetet.

 

Halk, hatékony és környezetbarát TSS technológia
Az Airfree® a vízforraláshoz hasonlóan a hőt használja a mikroorganizmusok, a kórokozók elpusztításához. Eredményeként 99,99 %-os hatékonysággal sterilizálja az Airfree® kilépő nyílásán keresztül távozó levegőt. A TSS (termodinamikus sterilizáló rendszer) technológia 200 °C hőfokon elpusztítja a légtérben lévő baktériumokat, vírusokat, penészgomba spórákat, szerves allergiakeltő anyagokat és minden más, a levegőben lebegő mikroorganizmust. Nemzetközi minősítéssel rendelkező mikrobiológiai laboratóriumok és egyetemek tesztelték az Airfree® készülékeket és mindegyikük megerősítette a készülék rendkívüli hatékonyságát. A www.airfree.com honlap első szakaszán többtucatnyi független laboratórium által készített teszt dokumentációt, valamint ügyfeleink elismerő nyilatkozatait találja.

 

FORRÁSUNK a levegőfertőtlenítőnkről: https://www.airfree.com/

ÚJRA NYITUNK
2020.
ápr. 29.

ÚJRA NYITUNK

Jó hírt kell azokkal közölnünk akik, már hetek óta ezt a pillanatot várják...
 ÚJRA NYITUNK 
Május negyedikétől újra nyitva lesznek a kapuink előttetek! ????
Ahogy a képeken is láthatjátok van egy két fontos dolog amire figyelni kell mindannyiunknak❗️Emellett a levegő fertőtlenítő gép a teremben folyamatosan végzi a dolgát! #active_se_tarnaméra

Belépéskor kötelező kézfertőtlenítés
5 főnél egy helységben többen nem tartózkodhatnak
Kötelező törölköző, saját törölköző használat
Edző kesztyű használata ajánlott
De edzés során ügyeljetek az egymástól való 2 méteres távolság betartására,
+1 Újraindulnak a befagyasztott bérletek. amit mindenki ellenőrizhet a weboldalunkon. 
A korlátozott lehetőséggel szeretnénk azokak segíteni akiknek a mindennapjuk része volt a konditermes edzés, illyetve akik a vészhelyzet előtt kezdtek életmód váltásba, vagy egyszerűen csak szeretnének újra edzőterembe járni!

Tiszteletben tartjuk azt is, ha valaki ezt másképpen gondolja, nem ezen a véleményen van, de kérünk midnenkit ne induljanak ezen okból viták, mindenki saját belátása szerint éljen vagy éppen ne éljen a lehetőséggel!

 Közel 100 éves dió fasor
2020.
márc. 21.

Közel 100 éves dió fasor

Kedves egyesületi tagok kérlek bennetek támogassátok egy szavazattal ezt a csodálatos kezdeményezést.
 
A közel 100 éves dió fasort Dédszüleink, Nagyszüleink ültették az akkori földesúr kastélya és a cselédházak között húzódó mintegy 2 km hosszan. Az öreg fasor részben kipusztult. A tarnamérai földtulajdonosok összefogásaként a Tarnamérai Nyugdijas Hagyomány és Értékmegőrző Egyesület kezdeményezésére elkezdődött az elvadult, gazos, tüskés bokrok, cserjék kiirtása, az ott elhelyezett szemét felszámolása.
Ezt követi a közel 300-400 db diófa csemete elültetése, amellyel tisztelgünk elődeink előtt, örökül hagyva utódainknak. Az ültetésben és a több évig tartó gondozásban az itt élők - gyermekektől az idős korosztályig - és Tarnaméráról elszármazott lokálpatrióták vesznek részt, önkéntes társadalmi munkával. E program hosszú távú terveként szól e területen sportolásra alkalmas létesítmények kialakítása / kerékpározás, futás, sportszerek, / közösségi élet Tarnaméra községben.

Idieiglenes zárva tartás.
2020.
márc. 16.

Idieiglenes zárva tartás.

Kedves egyesületi tagok, a terem 2020.03.16-tól bizonytalain ideig zárva tart. Kérünk mindenkit a jelenlegi helyzet figyelembevételére és jogkövető magatartás tanúsítására! (Minden jelenleg érvényes bérlet a bérletből hátralévő napok számával meg lesz hosszabbítva, amikor újra kinyitható lesz a terem.)

Összesen: 5